23948sdkhjf

Stämmer Hot Swap

Brighter inleder ännu en juridisk process mot sin före detta utvecklingspartner.
Stockholmsbaserade Brighter lämnade torsdagen 10 december in en stämningsansökan mot sin före detta utvecklingspartner, medtechutvecklaren Hot Swap och dess dotterbolag. Anledningen är att Brighter anser sig ha bättre rätt till de uppfinningar som specificeras i patentansökningarna SE 1351376-7 och SE 1550571-2 samt till alla patentansökningar och patent som dessa ger upphov till. Brighter kräver även ersättning för alla rättegångskostnader.

- Genom ett uppdragsavtal mellan parterna Brighter och Hot Swap har Brighter full och oinskränkt äganderätt till samtliga rättigheter som uppkommit inom ramen för uppdraget. Hot Swap har överlåtit eller medverkat i överlåtelsen av patentansökningarna till Brighter, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Brighter menar vidare att Hot Swap har erhållit full ersättning för det arbete som ledde fram till patentansökningarna. I samband med detta överläts patentansökningarna till Brighter i slutet av år 2013, vilket ska ha bekräftats genom en överlåtelsehandling daterad 22 april 2014.

I slutet av augusti inledde Brighter en annan juridisk process mot Hot Swap. Den gällde den avbrutna lanseringen av Brighters första produkt Brighter One, som enligt bolaget var en följd av bristande kvalitet i Hot Swaps arbete.

Brighter One är en kombinationsprodukt för patienter med diabetes typ I eller II. Instrumentet kan ta och analysera blodprover samt injicera rätt mängd insulin i patienten och journalföra detta. Journalen kopplas till en molntjänst och informationen kan sedan delas med exempelvis läkare eller föräldrar. Nästa generations Brighter One kommer att vara den första versionen som når marknaden efter den avbrutna lanseringen i februari.

Hot Swap ligger nu under uppköp av franska Alten Group.

Läs mer om Brighter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078