23948sdkhjf

Ansöker om studie

Wnt Research lämnar in ansökan om tillstånd för en klinisk fas I-studie i Danmark.
Det Malmöbaserade bioteknikbolaget Wnt Research har lämnat in en ansökan till de danska hälsovårdsmyndigheterna om tillstånd att få starta upp en klinisk fas Ib-studie med läkemedelskandidaten Foxy-5 mot cancer.

- Jag är säker på att fas Ib-studien kommer att ge oss den information vi behöver för att optimera den efterföljande pivotala kliniska fas II-studien, säger bolagets vd Nils Brünner i ett pressmeddelande.

- Den stora skillnaden mellan fas I- och Ib-studierna och fas II-studien ligger i rekryteringen av patienter. De två förstnämnda rekryterar patienter som redan har metastaserad sjukdom och för vilka den behandlande läkaren inte har någon ytterligare rutinmässig behandling att erbjuda. Däremot kommer fas II-studien endast att rekrytera nyopererade cancerpatienter utan några tecken på metastaser. Således kommer fas II-studien att ge oss det slutliga svaret kring den anti-metastaserande effekten av Foxy-5, tillägger han.

Wnt Research är ett forskningsföretag med säte i Malmö. Bolaget driver två forskningsprojekt inom cancer: Foxy-5 och Box-5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078