23948sdkhjf

Bioinvent får nytt uppdrag

Tillhandahåller läkemedelsbolag med produktionstjänster.
Det Lundabaserade bioteknikbolaget Bioinvent har fått i uppdrag att tillhandahålla produktionstjänster för ett större globalt läkemedelsbolag. Intäkterna förväntas under de närmaste tre kvartalen att uppgå till cirka 25 miljoner kronor. Det finns även möjlighet till ytterligare aktiviteter knutna till projektet allteftersom det fortskrider. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppgift om villkor och aktuellt läkemedelsföretag lämnas inte, men avtalet omfattar betalningar för produktion av antikroppar och tillhandahållande av tjänster såsom kvalitetssäkring, skriver BIoinvent.

Bioinvent publicerade igår onsdag en uppdatering om sina kliniska och prekliniska läkemedelsprojekt. Kliniska prövningar med tre av bolagets antikroppar förväntas påbörjas under 2016.

Ett rådgivande möte med den brittiska läkemedelsmyndigheten MHRA har genomförts inför den första kliniska studien med BI-1206. Studieupplägget som presenterades och Bioinvents data mottogs väl och Cancer Research UK planerar att lämna in en ansökan om start av klinisk prövning under april 2016.

Bioinvent har beslutat att utöka sitt engagemang i projektet BI-505 och kommer lämna in en ansökan om klinisk prövning till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i december 2015. Studier förväntas starta under första kvartalet 2016 vilket är i linje med vad som tidigare kommunicerats.

För TB-403 planerar Bioinvent och dess partner Oncurious att i början av 2016 inleda en klinisk prövning på patienter med medulloblastom.

Läs mer om Bioinvent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094