23948sdkhjf

Lovande från Immunovia

Visar upp positiva resultat med sitt diagnostiska test för pankreascancer i retrospektiva studier.
I ett White Paper presenterar Immunovia resultat från retrospektiva studier där bolagets diagnostiska test Immray Pancan-d testas för att identifiera cancer i bukspottskörteln, pankreascancer.

Immray Pancan-d består av ett chip med utvalda antikroppar som binder till ett mönster av sjukdomsspecifika proteiner. Inledningsvis har bolaget valt att rikta in testet mot den svårdiagnosticerade cancerformen pankreascancer. Immray Pancan-d kan upptäcka sjukdomen i alla stadier. I de tidigare stadierna, I och II, kan tumörerna opereras bort vilket ger testet potential att öka pankreascancerpatienternas femåriga överlevnad från 4-6 procent till 50-60 procent.

Immunovia genomför nu kliniska valideringsstudier med Immray Pancan-d som ska användas för kommersialiseringen av testet, som i första hand kommer att riktas mot den amerikanska marknaden .

Immunovias affärsidé bygger på forskning av professor Carl Borrebaeck, som också är bolagets grundare, och hans forskarlag vid Lunds universitet. Fram till hösten 2014 satt bolaget i Lund Life Science Incubator. Immunovia tog klivet in på börslistan Nasdaq First North den 1 december.

Läs mer om Immunovia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062