23948sdkhjf

Sectra i nytt avtal

Levererar system och tjänster till ett värde av 60 miljoner kronor.
Medtechbolaget Sectra, som utvecklar it-lösningar för bland annat röntgen, har tecknat ett flerårigt avtal med Norrbottens Läns Landsting, NLL.

Genom avtalet köper landstinget in Sectras system för hantering av röntgenbilder och patientinformation, PACS och RIS, som en intern molntjänst. Sectra ansvarar för teknik, förvaltning och service av it-systemen.

I NLL ingår sjukhusen i Sunderby, Gällivare, Piteå, Kalix och Kiruna samt ett antal vårdcentraler. Tillsammans utför de totalt cirka 200 000 röntgenundersökningar varje år. Ordervärdet landar på cirka 60 miljoner kronor.

- Med ett nytt sammanslaget radiologiskt bildsystem får vi nya funktioner och smidigare hantering av undersökningar och tillhörande bilder, vilket medför snabbare och noggrannare redovisning av diagnostiska iakttagelser. Speciellt gäller detta för våra cancerpatienter där vi ser ett ökat behov av samarbete och snabbare informationsutbyte, säger Maria Bergkvist, Länschef vid Bild och funktionsmedicin inom division Länssjukvård, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Sectra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062