23948sdkhjf

Recipharm köper nytt

Tecknar avtal med Alcon och köper anläggning i Frankrike.
Kontraktstillverkaren Recipharm har tecknat ett långsiktigt produktionssavtal med Novartis-bolaget Alcon. Alcon fokuserar sin verksamhet på ögonvård och det nya kontraktet innebär att Recipharm kommer att få tillverka olika oftalmiska produkter.

Avtalet träder i kraft den 31 december 2015 och kommer enligt bolaget att ge upphov till en omsättning på minst 36 miljoner euro, motsvarande 335 miljoner kronor, per år.

Tillverkningen kommer att genomföras med hjälp av en teknik kallad Blow Fill Seal och i samband med det nya avtalet kommer Recipharm att köpa Kaysersberg Pharmaceuticals från Alcon för att få tillgång till bolagets produktionsanläggning där just Blow Fill Seal används, liksom metoden Form Fill Seal.

- Blow Fill Seal-teknologin är ett intressant område som vi tror kommer att växa och därför utgör ett betydande komplement till vår portfölj. Personalens höga kompetens och stora engagemang gör Kaysersberg till ett välkommet tillskott i koncernen. Vi ser fram emot att tillsammans med dem fortsätta utveckla verksamheten, säger Recipharms vd Thomas Eldered i ett pressmeddelande.

Kayserberg-anläggningen ligger i Alsace, Frankrike. Där arbetar i dagsläget ungefär 260 personer som i samband med köpet erbjuds anställning på Recipharm.

Köpeskillingen för Kaysersberg Pharmaceuticals landar på 18 miljoner euro, motsvarande 167 miljoner kronor.

Köpet av Kaysersberg Pharmaceuticals är det senaste av en rad förvärv som Recipharm har utfört på senare tid. I oktober köptes en majoritetspost i den indiska kontraktstillverkaren Nitin Lifesciences Limited , i juni köptes Uppsalabaserade Ontarget Chemistry och under 2014 utfördes tre förvärv: Flamel Technologies utvecklings- och produktionsanläggning i Pessac, Frankrike, italienska Corvette Pharmaceutical Services Group och portugisiska Lusomedicamenta Sociedade Técnica Farmacêutica S.A .

Läs mer om Recipharm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.349