23948sdkhjf

Abigo i nytt samarbete

Tillsammans med GU Ventures ska bolaget få nya läkemedel och medicintekniska produkter till marknaden.
Göteborgsbaserade Abigo Medical och holdingbolaget GU Ventures har ingått ett nytt utvecklingssamarbete. Där är syftet att bolagen ska hjälpas åt för en snabbare utveckling av nya medicintekniska produkter och läkemedel.

- Vi växer kraftigt globalt med god lönsamhet och återinvesterar för framtiden bland annat med ett stort antal nya rekryteringar, utbyggnad av vår egen forskningsverksamhet samt kraftig utbyggnad av vår egen produktionsanläggning i Askersund. Hos GU Ventures finns nya verksamheter med nya produkter som vi med våra resurser kan ta till marknaden, kommenterar Jan G Smith, medgrundare och styrelseordförande för Abigo Medical, i ett pressmeddelande.

- Vi ser många idéer till nya produkter eller metoder, som kan bli kommersiella framgångar. Som i alla branscher, behöver dessa tillfredsställa ett konkret behov och matchas till vad industrin eller sjukvården vill ha. Varje projekt behöver lite olika typer av stöd, så de behöver hamna på rätt ställe, få rätt kompetens och kapital, för att nå kommersiell framgång. Med hjälp av Abigo kan vi få flera av idéerna att nå dit snabbare och med större säkerhet, tillägger Klementina Österberg, vd för GU Ventures.

Samarbetet kommer att kretsa kring Abigo Medicals fokusområden, som bland annat omfattar infektionskontroll, sårvård, öron/näsa/hals och ögon samt livsmedel för speciella medicinska ändamål.

GU Ventures bytte namn från GU Holding i augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063