23948sdkhjf

Lämnar Sobi för GSK

Birgitte Volck ska leda GSKs verksamhet inom sällsynta sjukdomar.
Birgitte Volck lämnar sin roll som Senior Vice President Development och medicinsk chef, CMO, på specialistläkemedelsbolaget Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, för en tjänst på läkemedelsbolaget Glaxosmithkline, GSK. Det kommer att ske efter en sexmånaders uppsägningstid på Sobi.

På Sobi ligger fokus på utveckling och och försäljning av behandlingar mot ovanliga åkommor och på GSK kommer Birgitte Volck att ta plats som chef för forskning och utveckling, FoU, inom just sällsynta sjukdomar.

- Birgitte började på Sobi 2012 och har spelat en avgörande roll för att driva på Sobis projekt i sen utvecklingsfas och för att erbjuda nya behandlingsalternativ för personer med sällsynta sjukdomar, säger Geoffrey McDonough, vd och koncernchef för Sobi, i ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan kom meddelandet att även Anders Edvell, affärsområdeschef Sobi Partner Products, lämnar sin tjänst på läkemedelsbolaget för rollen som vd på kontraktstillverkaren Unimedic . Han tar över tjänsten efter Christer Ahlberg under våren.

Läs mer om Sobi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062