23948sdkhjf

A1M får nytt patent

Får sitt första patent inom mitokondriell medicin, i Nya Zeeland.
Forskningsbolaget A1M Pharma som utvecklar läkemedel och diagnostik för havandeskapsförgiftning , preeklampsi, har fått ett nytt patent i Nya Zeeland.

Bolagets verksamhet fokuserar på det kroppsegna proteinet alfa-1-mikroglobulin, A1M, som har antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. Det nya patentet gäller fram till 4 september år 2033 och avser användningen av läkemedelskandidaten som en behandling mot sjukdomar som beror på mitokondrierna, cellernas kraftverk, och det är det första i bolagets patentportfölj för mitokondrierelaterade sjukdomar.

- Vi vet att vår läkemedelskandidat A1M har ett brett användningsområde och därför arbetar vi aktivt med att ytterligare stärka patentskyddet. Det är glädjande att vi kan utöka vår patentportfölj till att även gälla mitokondriell funktion, ett område där vår forskning visat att A1M har positiv effekt. Vi ser detta patent som en viktig byggsten till det breda användningsområdet av A1M och med framtida kommersiell utvecklingspotential, säger Tomas Eriksson, vd i A1M Pharma, i ett pressmeddelande.

- Ett beviljat patent inom behandling av mitokondrierelaterade sjukdomar ändrar inte vårt huvudfokus, som fortfarande är diagnostik och behandling av havandeskapsförgiftning samt behandling av akut njurskada. Att stärka det immateriella skyddet är däremot mycket viktigt för framtiden, och inom mitokondriell medicin finns såväl stora medicinska behov som marknadspotential, tillägger han.

A1M har sedan tidigare ett pågående samarbete med bioteknikbolaget Neurovive Pharmaceutical, som fokuserar hela sin verksamhet på mitokondriell medicin.

Aktietorget-listade A1M Pharma är beläget på Lund Life Science Incubator i Medicon Village.

Läs mer om A1M Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078