23948sdkhjf

Tankar kassan

Moberg Pharma tar in 300 miljoner genom obligationslån.
Läkemedelsbolaget Moberg Pharma har beslutat att emittera ett femårigt icke säkerställt obligationslån om 300 miljoner kronor med förfall den 29 januari 2021. Det framgår av ett pressmeddelande från läkemedelsbolaget, som förra veckan släppte nyheten om ett planerat obligationslån .

Obligationslånet kommer att löpa med en rörlig ränta om Stibor 3m + 6,00 procent och ha ett totalt rambelopp om 600 miljoner kronor. Moberg Pharma avser att ansöka om notering av obligationslånet på Nasdaq Stockholm inom 30 dagar.

Syftet med kapitalanskaffningen uppges vara att möjliggöra framtida tillväxt genom betydande investeringar under 2016, med fokus på stärkta varumärkesplattformar för bolagets strategiska varumärken i USA, ökad internationell distribution, förvärv av ytterligare produkter samt start av fas III för MOB-015 i egen regi.

- Emissionen stärker vår finansiella position ytterligare och är ett viktigt led i att finansiera bolagets tillväxt- och förvärvsstrategi. Det är utmärkt att bolaget nu också har tillgång till obligationsmarknaden och därigenom finansiering som inte skapar utspädning för aktieägarna, säger Peter Wolpert, vd.

Stockholmsbaserade Moberg Pharma bedriver egen läkemedelsutveckling samt in- och utlicensiering av receptfria produkter.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062