23948sdkhjf

Ny vd på Bonesupport

Richard Davies tar över rollen efter Lloyd Diamond.
Fredagen 22 januari tillträdde Richard Davies som ny vd på medtechbolaget Bonesupport. Han tar med sig erfarenhet från 25 år på olika säljtjänster och ledande roller inom life science-branschen. Han är i dagsläget styrelseordförande på Alvotech Iceland.

Richard Davies kommer närmast från en tjänst som vd på det amerikanska forskningsbolaget Hospira, som köptes upp av Pfizer i slutet av år 2015. Där arbetade han i fyra år. Han har tidigare innehaft olika ledande tjänster på Amgen och Eli Lilly.

I grunden har Richard Davies en kandidatexamen i Applied Chemistry från brittiska University of Portsmouth samt en MBA från Warwick Business School.

Tjänsten som vd tog han över efter Lloyd Diamond, som suttit på rollen i fyra år. Han finns kvar på bolaget i form av affärschef, Chief Business Officer, och kommer i samband med detta att flytta till USA som är Bonesupports största marknad. Där ska han representera ledningsgruppen.

Lundabaserade Bonesupport utvecklar och säljer produkter i Europa och USA för behandling av ortopediska frakturer. Produkterna är baserade på företagets patenterade biomaterial Cerament, en typ av syntetiskt ben som injiceras i skadad benvävnad för att utgöra en stomme som benuppbyggande celler, osteoblaster, kan växa på.
Läs också:
Bonesupport i nytt samarbete
”Vi har i princip redan sett att det fungerar och nu vill vi utveckla en sammansatt produkt”, säger medtechföretagets vd Lloyd Diamond.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079