23948sdkhjf

Senzagen till USA

Etablerar dotterbolag i Kalifornien för att kommersialisera sina djurfria allergitester.

Analysbolaget Senzagen, som utvecklar och erbjuder djurfria allergitester för kemi-, kosmetika- och läkemedelsbranschen, satsar på sin kommersiella verksamhet i USA genom ett nytt dotterbolag i Kalifornien.

- USA är världens största marknad när det gäller läkemedel och kemi och en av de största när det kommer till kosmetik. För att vi ska kunna ta plats på marknaden är det viktigt med en lokal närvaro, säger Anki Malmborg-Hager, vd på Senzagen, i ett pressmeddelande.

- Nästan hälften av alla djurförsök utförs i dagsläget i USA och vi vill finnas på plats för att erbjuda bolagen ett bättre och säkrare alternativ till dessa försök med vårt GARD-test, tillägger hon.

Verksamheten på det nya dotterbolaget kommer att ledas av toxikologen doktor Brian Rogers, i rollen som vd. Immunologen doktor Sandra Reynoso blir affärsutvecklingschef.

Senzagen är beläget på Medicon Village i Lund. Det är ett spin out-bolag från institutionen för Immunteknologi vid Lunds Tekniska Högskola. Planen är att börsnotera bolaget år 2017.

Läs också:
Satsar på läkemedel
Nytt avtal banar väg till läkemedelsmarknaden för Senzagens djurfria allergitest.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156