23948sdkhjf

Ny vd på Hamlet

Mats Persson från Leo Pharma tar över rodret på bolaget, där fokus ligger på kliniska studier.

Igår måndag tillträdde Mats Persson som ny vd på det Malmöbaserade bioteknikbolaget Hamlet Pharma. Han tar över rollen efter Fredrik Herslow, som finns kvar som rådgivare till företaget.

Fokus i

Hamlet Pharmas verksamhet ligger på molekylen Hamlet. Den bildas av två molekyler i kroppen som kallas Gras, Generally Regarded As Safe, och utvinns ur mänsklig bröstmjölk. Molekylen har visat effekt mot fler olika typer av tumörceller och planen är att utvärdera den som läkemedelskandidat mot olika cancerformer. Substansen har testats framgångsrikt i både djur och människa.

Nu är siktet inställt mot kliniska fas II-studier och syftet med vd-bytet är att stärka kompetensen på bolaget inom läkemedelsutveckling

Mats Persson har arbetat med läkemedelsutveckling i flera år. Han kommer närmast från en tjänst på danska Leo Pharma, där han suttit i ledningsgruppen för forskning och utveckling och haft ansvar för bolagets externa samarbeten. I grunden har Mats Persson en doktorsexamen i biokemi.

- Det känns otroligt spännande att få vara med och driva och utveckla Hamlet Pharma vidare. Behandlingseffekterna i tidiga proof of concept-studier visar att det finns möjlighet att utveckla Hamlet till ett läkemedel för att förebygga och bota cancersjukdomar. Det finns ett stort medicinskt behov av nya och effektiva läkemedel och det känns fantastiskt att få vara med på en resa som kan komma att få stor betydelse för många patienter, säger Mats Persson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094