23948sdkhjf

Kancera köper Fractalkine

Förvärvar Fractalkineprojektet från Acturum Life Science.

Kancera använder sin option och förvärvar exklusiva rättigheter till Fractalkineprojektet av Acturum Life Science, mot bakgrund av positiva prekliniska resultat. Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning för Fractalkineprojektet

, vars fokus ligger på bukspottskörtelcancer, sker, i enlighet med tidigare avtal, i tre delsteg med sammanlagt sex miljoner aktier. Den första betalningen förfaller vid inlämnande av ansökan om tillstånd för klinisk prövning och stämmans godkännande.

Parallellt uppger Kancera att det avser validera en breddad användning av läkemedelskandidaten från detta projekt (KAN0440567) i syfte att "påvisa dess fulla kommersiella potential".

I ett separat pressmeddelande rapporterar bolaget att dess ROR-hämmare nu prövats mot mänsklig trippelnegativ bröstcancer som överförts till zebrafisk, och att dessa försök visat att Kanceras hämmare både kan minska tumörstorlek och spridning av tumörformen.

Vidare skriver Kancera att bolagets PFKFB3-hämmare KAN0438757 visat sig effektiv också som monoterapi mot trippelnegativ bröstcancer, samt att den visat sig kunna öka effekten av strålbehandling. Bolaget ska nu också ha ansökt om patent i USA för denna kombinationsbehandling med strålning och hämmaren.

Läs också:
Kancera tar in pengar
Tankar kassan för finansiera sin läkemedelsutveckling och genomförandet av kliniska studier.

Läs mer om Kancera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078