23948sdkhjf

Oasmia förtydligar artikel

En amerikansk analystjänst uppgav att Oasmia för långt gångna diskussioner om utlicensiering. Nu förtydligar bolaget.

Den amerikanska analystjänsten Biopharm Insight uppgav i en artikel tidigare i dag att läkemedelsutvecklaren Oasmia för långt gångna diskussioner med fem eller sex intressenter kring licensiering av bolagets XR17-teknik. Uppgifterna skulle komma från uttalanden gjorda av Oasmias ordförande Julian Aleksov.

Bolaget har tecknat ett sorts avtal, ett så kallat "term sheets" med en part och närmar sig det stadiet med de andra parterna.

Enligt Julian Aleksov är tekniken applicerbar på ett flertal terapeutiska indikationer och säger att Oasmia vill teckna utlicensieringsavtal med läkemedelsbolag i år och nästa år, allt enligt artikeln i Biopharma Insight.

Nu förtydligar Oasmia artikeln i ett pressmeddelande och säger att bolaget är i fortlöpande diskussioner med parter både avseende ut-licensiering av XR17-plattformen så väl som med bolagets produktkandidater med fokus på Paclical/Apealea.

Oasmia skriver att i linje med tidigare avtal bolaget tecknat så ser de framför sig kommande avtal som innehåller både större delbetalningar i samband med kontraktens ingående och när särskilda händelser inträffar i kombination med framtida royalties men att tidpunkter för avtals ingående är svåra att förutspå.

Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför en ny generation av läkemedel inom human- och veterinär onkologi. Produktutvecklingen syftar till att framställa nya formuleringar innehållande nanopartiklar av väletablerade cytostatika som i jämförelse med befintliga alternativ har förbättrande egenskaper, förbättrad biverkningsprofil samt bredare användningsområden.
Läs även:
Oasmia till klinik
Cancerbehandlingen Docecal testas i fas I.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094