23948sdkhjf

Oasmia får ny ordförande

Karo Pharmas ordförande Anders Lönner föreslås även leda Oasmias styrelse i samband med en ny affär mellan bolagen.

Anders Lönner är arbetande styrelseordförande för Karo Pharma (tidigare Karo Bio) och före detta vd på läkemedelsbolaget Meda. Han föreslås nu även ta plats som styrelseordförande på Oasmia och ett beslut om detta kommer att fattas vid en extra bolagsstämma.

Bakgrunden till att

Anders Lönner föreslås till Oasmias styrelse är att läkemedelsbolaget har köpt upp Karo Pharmas cancerprojekt KB9520, som uppvisat lovande resultat i prekliniska modeller för olika cancerformer. Det innebär att Oasmia från och med nu ansvarar för utvecklingen projektet och kommer att stå för alla framtida kostnader.

Köpet består till viss del av en så kallad down-payment i form av drygt tre miljoner nyemitterade Oasmia-aktier. De har ett värde på motsvarande 25 miljoner kronor och kommer att delas ut till Karo Pharmas aktieägare. Karo Pharma kan dessutom förvänta sig 20 procent av alla eventuella framtida intäkter som projektet kan ge Oasmia.

Oasmia utvecklar läkemedel för både human- och veterinärmedicinskt bruk. Ett särskilt fokus ligger på cancer, så KB9520 anses passa väl in i företagets verksamhet.

- En mycket bra industriell lösning där företagen kan koncentrera sig på respektive område. Oasmia som har flera cancerprojekt i både tidig och sen fas stärker sin redan unika forskningsportfölj. Karo Pharma bygger vidare sin speciality pharma-profil. Samarbetet genom en sund uppdelning av fokus blir riktigt bra och jag engagerar mig personligen i att det ska bli en lyckad affär för båda företagen, säger Anders Lönner, styrelseordförande i Karo Pharma.

- Detta är ett mycket spännande förvärv för Oasmia då projektet kommer att komplettera bolagets nuvarande produktportfölj med nya innovativa kandidater inom vårt fokusområde. En förutsättning för affären från vår sida har varit att få del av Anders Lönners helt unika track record att utveckla företag och affärserfarenhet internationellt. Då vi närmar oss flera nyregistreringar av nya läkemedel kommer hans stöd vara mycket värdefullt. Anders Lönner föreslås därför ingå i bolagets styrelse och kommer att föreslås bli styrelseordförande vid en extra bolagsstämma, säger Julian Aleksov huvudägare i Oasmia Pharmaceutical, i ett pressmeddelande.

Läs även:
Han lämnar Valeant
Karo Bios ordförande Anders Lönner lämnar styrelsen för det skandalomsusade läkemedelsbolaget.

Läs mer om Oasmia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078