23948sdkhjf

Scibase förstärker ledningsgruppen

Medicinteknikbolaget Scibase väljer att ytterligare förstärka ledningsgruppen inför lansering på den amerikanska marknaden.


Som ett led i att SciBase tagit över produktionen av engångselektroder i egen regi samt att bolaget går mot lansering av Nevisense på den amerikanska marknaden har bolaget valt att förstärka ledningsgruppen med Niklas Jakobsson som ansvarig för bolagets kvalitetsstyrning och regulatoriska frågor.

Det var under sommaren som SciBase tog över produktionen av engångselektroder till sitt medicintekniska instrument Nevisense, från Ginolis. Varje undersökning av en patient med Nevisense kräver en ny elektrod. Även då förstärkte bolaget ledningsgruppen - då med Marko Päivärinne, produktions- och logistikchef på SciBase, som fick en plats i ledningsgruppen.

Niklas Jacobsson har haft rollen som kvalitetsansvarig för Ginolis i Uppsala och produktionen av engångselektroder, och blir därför ett naturligt tillskott till ledningsgruppen. Han har tidigare arbetat inom R&D, produktion och kvalitetsstyrning, i olika medicintekniska bolag som varit verksamma på den amerikanska marknaden.

Scibase utvecklar och säljer cancerdiagnostikinstrument. Produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom. Nevisense baseras på en metod som kallas elektrisk impedansspektroskopi, EIS, som upptäcker maligna vävnader genom att mäta motståndet av elektriskt ström i cellerna.

Bolaget noterades på Nasdaq first north i juni 2015 .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063