23948sdkhjf

Leder produktionen på SciBase

Anna Danström tar över rollen som produktions- och logistikchef från Marko Päivärinne.
Anna Danström är ny produktions- och logistikchef på medtechbolaget SciBase, vilket bland annat innebär att hon även tar plats i ledningsgruppen. Hon tar över tjänsten efter Marko Päivärinne, som lämnar bolaget i början av nästa år.

Fram till nyligen har Anna Danström ansvarat för elektrodutvecklingen på SciBase, som under sommaren tog över produktionen av engångselektroder till sitt medicintekniska instrument Nevisense från Ginolis. Planen är nu att arbeta med att öka produktionskapaciteten.

- Produktionen av elektroder är vår strategiskt viktigaste process och det är av yttersta vikt att vi kan effektivisera och öka produktionskapaciteten framöver, en uppgift som Anna är som klippt och skuren för. Med tillskotten av Anna och nyligen också Niklas Jakobsson, som ansvarar för kvalitetsstyrning och regulatoriska frågor , så skapar vi en stark ledningsgrupp med en relevant kompetens- och erfarenhetsmix, säger Simon Grant, vd på SciBase, i ett pressmeddelande.

Anna Danström har tidigare arbetat på andra internationella medtechbolag, bland annat på St. Jude Medicals. Hon har även erfarenheter av att arbeta med den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Scibase utvecklar och säljer diagnostikinstrument för hudcancer. Produkten Nevisense är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom. Där används tekniken elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnaden i leverfläckar som pekats ut som misstänkta av en dermatolog. Denna mätning ger ett värde på en skala över sannolikheten att leverfläcken elakartad. För varje ny patient krävs en ny elektrod.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078