23948sdkhjf

Inga svenska företag i topp 50

Varje år sammanställer Boston Consulting Group en lista över världens 50 mest innovativa företag. Inga svenska företag finns representerade på årets lista som toppas av Apple – men en rad internationella life sciencebolag är med.
Rapporten Most innovative companies lanseras för elfte året i rad och innehåller en sammanställning av världens 50 mest innovativa företag. Resultatet baseras bland annat på intervjuer med 1500 företagsledare från olika länder och branscher. Apple som legat i topp sedan starten efterföljs i år av Google, Tesla Motors, Microsoft och Amazon. Netflix och Facebook flyttar fram positionerna och tar plats på årets tio i topp lista. Några svenska företag finns inte med på listan men bland de 50 mest innovatiova företagen finns en rad life science-bolag och bolag som levererar lösningar till hälso- och sjukvården.

- Med tanke på hur viktiga digitala lösningar numera är för alla branscher måste företag vara flexibla och leta innovationer och nya idéer även utanför den egna organisationen. Framgångsrik innovation handlar om det, att hitta balansen mellan intern och extern innovation. Att scanna externt för nya idéer och effektivt föra in dem i organisationen, säger Gustaf Sahlén, senior innovationsrådgivare inom BCG, i en kommentar.

Innovation spelar en avgörande roll för ett lands konkurrenskraft och rapporten visar att det är en av de viktigaste prioriteringarna för företagen framöver. 76 procent av de tillfrågade cheferna i undersökningen menar att innovation toppar dagordningen och 60 procent räknar med att investera mer i innovation under året. Indien, Japan och Frankrike är de länder där innovation prioriteras högst enligt studien.

- De mest innovativa företagen är bättre på att kombinera externa samarbeten som joint ventures med metoder som corporate venture capital, innovations labb och inkubatorer", förklarar Gustaf Sahlén.

På topp-50-listan finns följande life science-bolag och leverantörer till hälso- och sjukvården, placering inom parents:

Bayer (11)
Gilead Sience (23)
Regeneron Pharmaceuticals (24)
Pfizer (26)
Johnson & Johnson (29)
3M (42)
Siemens (45)
Bristol-Myers Squibb (45)

Den kompletta listan hittar du här.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063