23948sdkhjf

Life Assays etablerar verksamhet i Kina

Veterinärmedicinbolaget Life Assays satsar på den kinesiska marknaden genom ett samarbete med inhemska företaget Beijing St Grand Asset.

Life Assays etablerar verksamhet i Kina tillsammans med Beijing St Grand Asset. Det gemensamma bolaget kommer att ägas till 69 procent av Life Assays och 31 procent av Beijing St Grand Asset.

Inledningsvis bidrar

Life Assays huvudsakligen med sin erfarenhet, produkter och licenser medan Beijing St Grand Asset investerar 13 miljoner kronor. Det kinesiska bolaget kommer att ansvara för all försäljning av Life Assays veterinärmedicinska produkter i Kina, Hong Kong, Macao och Taiwan. Bolaget kommer även att ansvara för licensieringen av produkter i området.

– Att ta tillvara på den stora potentialen i den kinesiska marknaden för nuvarande, likaväl som kommande produkter, kräver närvaro. Beijing St Grand tillför kapital som är nödvändigt för en kraftfull lokal satsning. Vi är övertygade om att denna satsning är en mycket viktig del Life Assays framtida tillväxt, säger Anders Norling, styrelsens ordförande i Life Assays, i ett pressmeddelande.

Life Assays är ett svenskt bolag som sedan 2000 utvecklar och säljer blodtester, främst riktat mot veterinärmedicin och husdjur som häst, hund och katt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062