23948sdkhjf

Genovis bygger upp sin produktportfölj

Behovet av verktyg för proteiner och biologiska läkemedel ökar. Genovis lanserar därför tre unika enzym.

I takt med att utvecklingen av biologiska läkemedel blir mer och mer omfattande, blir också behoven av verktyg för att arbeta med proteiner större. Lundabolaget Genovis lanserar nu tre enzym för analys av glykaner.

Operator, Oglyzor och Sialexo har bättre prestanda jämfört med liknande enzym på marknaden, enligt bolaget. Glykaner är en typ av sockermolekyler som ofta förekommer på molekyler. Operator är ett proteas, som delar proteiner vid stället för en specifik glykan.

– Vi har under en tid förstått att O-glykananalys är speciellt utmanande för forskare som arbetar med nya typer av biologiska läkemedel och att befintliga verktyg på marknaden är en begränsande faktor för de som arbetar inom detta område. Vi har därför arbetat intensivt för att utveckla verktyg som kan hjälpa forskare och läkemedelsindustri att förstå och kavlitetskontrollera O-glykaner på ett lättare och bättre sätt, säger Fredrik Olsson, vd i Genovis, i ett pressmeddelande.

Forskning tyder på att O-glykanerna kan ha stor betydelse för olika processer i kroppen.

Detta är Genovis tredje produktlansering under våren. Senast i början av maj lanserade Genovis ett enzym för antikroppsanalys, främst riktat till läkemedelsbolag som utvecklar biologiska läkemedel inom immunoterapi. Genovis har nu tolv unika enzym i produktportföljen för analys av antikroppar och proteiner samt en produkt för märkning av antikroppar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109