23948sdkhjf

CMC Contrast förvärvar – blir Ascelia

Ascelia är resultatet av CMC Contrasts förvärv av danska Oncoral pharma.

Malmöbaserade läkemedelsföretaget Ascelia pharma arbetar med en strategi att utveckla undervärderade läkemedelskandidater med låg utvecklingsrisk, som riktar in sig på olösta medicinska behov.

Med sig sedan CMC Contrast-tiden har Ascelia kontrastmedlet, som förbättrar upptäckt och lokalisering av levermetastaser. Mangoral är på väg in i kliniska studier i fas III och är ett starkt alternativ för patienter med nedsatt njurfunktion, eftersom det inte innehåller tungmetallen gandolinium.  

Med köpet av Oncoral pharma utökas nu produktportföljen med läkemedelskandidaten Oncoral, som planeras bli det första läkemedlet baserat på irinotecan som kan tas i tablettform mot magcancer. Kandidaten befinner sig i fas I, och bolaget har förhoppningen att det ska minska biverkningarna och dessutom förenkla behandling genom att det kan tas i hemmet.

– Genom Oncoral får vi nu två läkemedelskandidater i kliniska stadier. Fördelarna jämfört med andra produkter ger dem båda potentialen att bli globalt ledande inom sina respektive användningsområden, säger Magnus Corfitzen, vd på Ascelia pharma, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11