23948sdkhjf

Immunovia i stort universitetssamarbete

Bolaget inleder stort samarbete kring upptäckten av autoimmuna biomarkörer.

Lundabaserade Immunovia inleder ett stort forskningssamarbete med den medicinska fakulteten vid Linköpings universitet gällande upptäckten av biomarkörer för autoimmuna sjukdomar. Målet är att utveckla nästa generations diagnostik av autoimmuna sjukdomar baserat på bolagets egenutvecklade plattform för array av antikroppar, Immray.

Samarbetet täcker fyra av de större autoimmuna sjukdomarna: reumatoid artrit med professor Thomas Skogh och docent Alf Kastborn, primärt Sjögrens syndrom med docent Per Eriksson, systemisk lupus erythematosus, SLE, med docent Christopher Sjöwall och vaskulit med professor Mårten Segelmark och docent Per Eriksson.

– Vi är glada över att ha tecknat detta samarbete med Linköpings universitet och över att samla en grupp kliniker med så bred expertis på olika autoimmuna sjukdomar. Det finns ett stort behov av differentialdiagnoser inom detta område och vi tror att Immray-plattformen är särskilt lämpad för att utveckla en noggrann, snabb och pålitlig patientdiagnostik som möjliggör bättre patienthantering, säger Mats Grahn, vd Immunovia, i en kommentar.

– Immunovias Immray SLE-d visar redan lovande resultat med en differentialdiagnostisk precision på över 95%. Detta uppmuntrar oss att ta vårt program för upptäckten av autoimmuna sjukdomar till nästa nivå och adressera den mycket attraktiva diagnostiska marknaden med innovativa lösningar till behov som i dagsläget är ouppfyllda, fortsätter Mats Grahn.

I september offentliggjorde bolaget ytterligare ett universitetssamarbete. Då med forskare på Lunds Universitets Diabetescentrum för att validera bolagets biomarkörsignatur hos högriskgruppen 50 år eller äldre nyligen diagnosticerade typ 2-diabetespatienter, 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094