23948sdkhjf

Zubsolv godkänt i Europa

Orexo är redo att lansera substitutionsbehandlingen utanför USA.

Zubsolv är ett alternativ där man söker en substitutionsbehandling för opiatberoende patienter. Nu har den godkänts i Europa med sex olika dosstyrkor, som den första i sitt slag, vilket ökar möjligheterna till en smidig anpassning av dos till den individ som behandlas. Orexo, vars huvudmarknad är USA, kommer nu att satsa på den globala marknaden.

– Vår ambition är att göra Zubsolv tillgänglig även för patienter utanför USA och det här godkännandet är ett viktigt steg i arbetet med att nå det målet. Vi ser fram emot den fortsatta resan, där vi tillsammans med vår partner Mundipharma, tar den här unika produkten globalt och introducerar ett nytt viktigt behandlingsalternativ för dem som lider av opioidberoende, säger Nikolaj Sørensen, vd och koncernchef Orexo, i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger att Europa har närmare 1,3 miljoner högriskanvändare av opioider, där heroin är den vanligaste substansen för illegalt missbruk. Orexos affärsidé bygger på förbättrade läkemedel via innovativa drug delivery-teknologier. Zubsolv distribueras som en tablett, som placeras under tungan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079