23948sdkhjf

Goda resultat för Biovicas diagnosmetod

Biovicas biomarkörer kan prognostisera överlevnad och effekt av en behandling.

Divitum är Biovicas biomarkör, som utvecklats för användning före och under behandling av patienter med cancer. I en studie med 400 patienter med pankreascancer testades dess förmåga att ge en prognos och att utvärdera en behandlings effektivitet.

Resultaten visade att testet var kunde ge en prognos för överlevnaden hos patienter och att det gick att använda för en utvärdering av hur effektiv en läkemedelsbehandling var. Patienter med låga Divitum-värden efter avslutad behandling hade också längre överlevnad.

I tidigare tester har forskare kunnat visa att Biovicas diagnosmetod har en potential även inom spridd bröst-, lung- och gastrointestinalcancer. Dessutom går det bra att göra testet med hjälp av ett blodprov, vilket gör att patienter slipper ett invasivt ingrepp extra. Biovica har just nu över tio kliniska studier som pågår, för att fortsätta undersöka Divitums analysförmåga på solida tumörer.

– Resultaten styrker ytterligare vårt långsiktiga mål att etablera Divitum som ett standardverktyg för att förutsäga behandlingseffekt och tidigt utvärdera behandlingars effektivitet på patienter med solida tumörer, säger Anders Rylander, vd för Biovica, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078