23948sdkhjf

Redwood producerar för fas II

Material för den kommande kliniska prövningen har inletts. ”En milstolpe”, säger vd.

Efter avslutade toxikologi- och säkerhetsstudier har Redwood pharma nu inlett produktionen av kandidaten RP101 för att användas i den kommande kliniska fas II-prövningen.

RP101 är bolagets huvudprojekt och en ny behandling av kronisk ögontorrhet hos kvinnor efter klimakteriet. Den aktiva substansen är en molekyl som redan visat säkerhet och effekt i två kliniska Fas II-studier utförda i USA.

Produktion av material för den kommande kliniska prövningen har nu påbörjats. Arbete med uppskalning och GMP, good manufacturing practices har avslutats tidigare och genomfördes enligt plan.

– Vi är glada att nu kunna ta nästa steg i förberedelserna inför vår kliniska Fas II-prövning. I samarbete med vår tillverkningspartner Carbogen Amcis i Frankrike går vi nu vidare med produktionen av RP101. Prövningen kommer att utvärdera säkerhet och effekt hos patienter som behandlas över en tremånadersperiod. Med denna milstolpe fortsätter värdeökningen i företaget, säger vd Martin Vidaeus i ett pressmeddelande.

Kronisk ögontorrhet representerar en stor marknad med stora medicinska behov. Marknaden beräknas växa till 2,7 miljarder dollar år 2022 enligt bolaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062