23948sdkhjf

Hansa tankar kassan

Biopharama bolaget tar in nytt kapital för att kunna slutföra pågående kliniska studier.

Styrelsen för Lundabaserade Hansa medical har beslutat om riktad nyemission om totalt 545 miljoner kronor.

– Vi befinner oss i en stark och unik position inom vår utveckling av innovativa immunmodulerande enzymer. Nyligen publicerades data i The New England journal of medicine som visar att IgG eliminering med vår läkemedelskandidat Ides utgör en väldigt lovande potentiell behandlingsmetod inom transplantation, säger Ulf Wiinberg, tillförordnad vd i ett pressmeddelande.

Pengarna från emissionen ska användas till att fortsätta utveckla bolagets befintliga portfölj och möjliggöra slutförandet av de pågående kliniska studierna med Ides och förbereda för marknadsgodkännande i USA och EU. Bolaget planerar även att genomföra kliniska studier inom relaterade transplantationsindikationer samt inom utvalda akuta autoimmuna sjukdomar.

Vidare kommer kapitaltillskottet att möjliggöra fortsatta investeringar i utveckling av nästa generation av IgG-klyvande enzymer för upprepad dosering. Bolaget avser också att undersöka tillämpligheten av sina immunmodulerande enzymer inom onkologi. Det föreslagna kapitaltillskottet beräknas ge finansiering för de kommande 2 åren.

Den riktade nyemissionen är villkorad av godkännande på den extra bolagstämman senast 5 januari 2018 och att ökningen av aktiekapitalet är registrerad vid Bolagsverket senast 9 januari 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079