23948sdkhjf

Ny investeringsfond till Sverige

Nu öppnas nya möjligheter för svenska uppstartsföretag. Hadean ventures lanserar en ny fond för life science i Norden.

Hardean ventures tar sin senaste riskkapitalsatsning till Norden. Målet är att investera i uppstartsföretag inom life science. Fonden stöds av ett konsortium av fondinvesterare, inklusive Saminvest, Argentum, Gjensidigestiftelsen, OPF och Varner.

– De nordiska länderna har forskare i världsklass, investerar kraftfullt i forskning och har en snabbt växande startup-miljö. Samtidigt finns det mycket få riskkapitalfonder med fokus på life science för närvarande. Vi ser ett starkt dealflow av investeringsmöjligheter med mycket hög potential här, säger Ingrid Teigland Akay på Hadean ventures, i ett pressmeddelande.

Bolaget menar att det finns flera nya riskkapitalfonder inom andra branscher, medan utvecklingen inom life science är så komplex att det kan ses som ett hinder.

– Vårt team kombinerar expertis inom life science och mångårig erfarenhet av venturekapital, något vi tror gör oss särskilt lämpliga att identifiera och utveckla startups och utnyttja den speciellt gynnsamma miljön, säger Walter Stockinger på Hadean ventures.

Hadean ventures har kontor i Stockholm och Oslo och man samarbetar med uppstartshubbar i hela regionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11