23948sdkhjf

Södertälje storsatsar

Södertälje Science Park och nya KTH invigdes på tisdagen. Ambitionen är att stärka Sveriges roll på världsmarknaden inom hållbara produktionsflöden.

Invigningen sköttes av högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Södertälje Boel Godner, rektor KTH Sigbritt Karlsson, styrelseordförande Södertälje Science Park Leif Östling, vd Scania Henrik Henriksson, vd Astrazeneca Jan-Olof Jacke och ordförande Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse Peter Wallenberg Jr.

Målsättningen med Södertälje Science Park är att den ska vara en innovativ utvecklingsarena i södra Storstockholm. KTH finns också här med 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster. Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av världsledande industriföretag och hållbar produktion satsar man på att bli den nationella noden för hållbara produktionsflöden.

Södertälje har hundrafemtioårig erfarenhet av produktion och tillverkning och har byggt upp en unik och bred kompetens tack vare världsledande företag som Scania och Astrazeneca.

Södertälje är den kommun i Stockholms län som har mest industriverksamhet och som står för över tio procent av Sveriges totala produktion. Var tredje anställd i staden arbetar inom industrisektorn med Scania och AstrzZeneca i spetsen.

Fler än 630 nya företag har startat det senaste året och i norra delen av stadskärnan byggs över 33 000 kvm bostäder inklusive biytor. Södertälje är också den stad i Sverige som har flest patent per invånare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079