23948sdkhjf

Farmaceuter utan gränser startar projekt i Uganda

Organisationens nya projekt mot HIV får stöd av Forum syd.

Redan i veckan reser en delegation från Farmaceuter utan gränser i Sverige och Finland till Lyantonde i Uganda för ett kick off-möte för det nya projektet. Den finska organisationen deltar för att undersöka möjligheterna att involveras i projektet.

Projektet kommer att drivas av Farmaceuter utan gränsers lokala partnerorganisationer Racobao och OCE i Lyantonde och kommer att arbeta med målgrupperna män och ungdomar i syfte att öka kunskapen om HIV, hur man skyddar sig och testar sig samt vikten av att sköta sin antiretrovirala behandling om man har drabbats av infektionen. Det handlar också om att informera och utbilda om antiretrovirala mediciner och om kompetensutveckling av våra partners. Det nya projektet sträcker sig över en tvåårsperiod och omfattar ett stort antal olika aktiviteter.

– Att det blev dessa målgrupper beror på att vi genomförde två förstudier i april förra året, som visade att just dessa grupper är viktiga att prioritera i det fortsatta arbetet, säger den svenska organisationens ordförande Lars Rönnbäck i ett pressmeddelande.

I samband med den inledande resan kommer Farmaceuter utan gränser att träffa representanter för Pharmaceutical society of Uganda för att undersöka möjligheterna att ytterligare fokusera på läkemedelsfrågor och försörjningen av antiretrovirala mediciner.

– En annan spännande möjlighet, särskilt för studenter och våra yngre medlemmar, är att vi räknar med att kunna skicka svenska volontärer för mindre projektarbeten och eventuellt även examensarbeten som en del av de projekt vi har i Uganda. Det är viktigt för Farmaceuter utan gränser att involvera fler unga krafter i vårt arbete, säger Lars Rönnbäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157