23948sdkhjf

Moberg får USA-patent för Bupi

Bolaget meddelar att amerikanska patentverket har utfärdat patent för Bupi, som för närvarande är under utveckling för smärta vid skador och inflammationer i munslemhinnan.

Det amerikanska patentet omfattar en metod för behandling av smärta orsakad av oral mukosit hos cancerpatienter, med hjälp av sugtabletter som innehåller ett lokalanestetikum, bupivakain, som aktiv substans. Detta patentskydd förväntas vara i kraft till år 2032. Moberg har tidigare beviljats patent för Bupi i EU och Kanada.

– Det beviljade patentet för Bupi i USA är en viktig milstolpe som innebär att produkten nu är patenterad på samtliga marknader där vi ansökt om skydd, i linje med vår strategi för att etablera ett brett patentskydd för våra produkter, säger Peter Wolpert, vd för Moberg pharma, i ett pressmeddelande.

I början av 2016 rapporterade Moberg pharma positiva resultat från en fas 2-studie där Bupi utvärderades för cancerpatienter med oral mukosit som första indikation. Bolaget uppskattar den årliga försäljningspotentialen för produkten till 100-200 miljoner dollar, givet framgångsrik kommersialisering inom oral mukosit och ytterligare åtminstone en indikation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078