23948sdkhjf

Ny vd på Inhalation Sciences

Hon tar över spakarna på labtechbolaget.

Igår den 7 maj tillträdde Lena Heffler som ny vd för Stockholmsbaserade Inhalation Sciences. Hon har arbetat med försäljning inom life science-branschen i drygt 15 år, bland annat på Agilent, Aerocrine, Addtech. Det passar bra för Inhalation Sciences som nu befinner sig i en tidig kommersiell fas med produkten Precise Inhale – ett instrument för att mäta den effekt som olika partiklar i inandningsluften har på lungorna.

Enligt sin Linkedin-profil kommer Lena Heffler närmast från en roll som produktspecialist inom klinisk diagnostik på AH Diagnostics. I grunden har hon en masterexamen i biokemi från Uppsala universitet samt en licentiatexamen i klinisk immunologi från Karolinska Institutet, där hon även doktorerat inom klinisk immunologi och allergologi

Lena Heffler tar över vd-rollen efter Fredrik Sjövall som istället föreslås till ny styrelseordförande för företaget. Beslutet om den nya styrelsen fattas under Inhalation Sciences årsstämma den 23 maj.

Inhalation Sciences utvecklar instrument för utvecklingen av inhalerbara läkemedel. Tekniken visar med hög precision hur aerosoler och små partiklar påverkar lungorna och därmed hälsan vid inandning.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063