23948sdkhjf

Han lämnar Arocell

Letar ersättare när Jan Stålemark lämnar posten efter fyra år.

Efter fyra år på posten har Jan Stålemark nu beslutat sig för att lämna sin roll som vd för Uppsalabaserade Arocell. Han kommer att bistå företaget under en övergångsperiod.

Arocells styrelse har inlett processen med att hitta en ersättare. Under tiden kommer en av ledamöterna, Johan von Heijne, att vara tillförordnad vd från och med den 1 juni. Han har tidigare varit vd för Ratos-bolaget Biolin Scientific. Innan dess jobbade han på GE Healthcare Life Sciences, närmast i rollen som General Manager för affärsområdet Research Products under åren 2008-2012. Han har även haft ledande befattningar på Biacore, Radi Medical samt SEB Enskilda Corporate Finance, där han var finansiell rådgivare.

Arocells verksamhet kretsar kring tekniker för att mäta proteinet tymidinkinas, TK1, som frigörs när cancerceller delar sig. Genom att mäta halten av proteinet i blodprov är tanken att man kan prognosticera och monitorera cancer och följa upp effekten av cancerbehandlingar. Tekniken har bland annat licensierats ut till Roche.

På marknaden finns testet TK 210(TM) Elisa.

Bolagets strategi blir fortsatt att validera sin teknik som ett diagnostiskt verktyg för olika cancerformer genom olika kliniska studier samt att fortsätta arbetet med att kommersialisera den, bland annat med hjälp av kommersiella partner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079