23948sdkhjf

Ny vd Bayer Sverige

Flyttar från Israel för att axla rollen som Sverige-vd.

Den 1 augusti tillträdde Tomer Feffer som ansvarig för Bayer i Sverige och för Bayers läkemedelsdivision i Skandinavien. Han kommer närmast som vd för bolaget i Israel.

– Det är en ära och förmån för mig att ta över som vd för Bayer Sverige och bli del av nästa etapp på den resa som började för 71 år sedan med etablering av bolaget i Sverige. Företaget har gjort en fantastisk resa med hållbar tillväxt de senaste åren. Sverige är ett av de mest innovativa länder i världen och Bayer ska fortsätta utveckla och tillgängliggöra produker inom hälsa och jordbruk i samverkan med andra, säger Tomer Feffer i en kommentar.

Tomer Feffer är israel och har sedan 2011 varit vd för Bayer i Israel. Han har tidigare varit generalsekreterare för den israeliska läkemedelsindustiföreningen och vd för en ideell organisation för mänskliga rättigheter. Han har en bakgrund inom ekonomi och politisk vetenskap och en MBA från Polytechnic New York.

Tomer har i sommar flyttat med familjen till Sverige. Och i våras beslutade bolaget att flytta in på Karolinska institutets campus i Solna. Den flytten beräknas vara klar våren 2019.

– Länder och kulturer är olika. Med min starka tro på mångfald och inkludering ser jag min flytt som en tillgång för nyskapande och innovationskraft då olika perspektiv möts, säger Tomer Feffer.

Han efterträder Henrik Wulff som nu tillträtt rollen som ansvarig för bolagets verksamhet i Mellanöstern med bas i Dubai.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078