23948sdkhjf

Mercy ships framme i Guinea

Välgörenhetsorganisationen har lagt till med sitt sjukhusfartyg, för att operera, vårda och utbilda.

I Conakry i Guinea ska Mercy ships stanna i tio månader för att genomföra mellan 2 000 och 2 500 operationer ombord och behandla över 8 000 patienter vid den landbaserade tandläkarkliniken, samt utbilda lokal sjukvårdspersonal. Det är fjärde gången Mercy ships är i Conakry och verksamheten bedrivs med hjälp av volontärer från hela världen. Närmast kommer fartyget från Douala i Kamerun. 

På fartyget Africa mercy har man fem operationssalar, röntgen och laboratorium samt sjukhussängar för 82 patienter. Man erbjuder sina kirurgiska specialiteter mun- och käkkirurgi, plastikkirurgi och operationer med avseende på kvinnors hälsa, pediatrisk ortopedi och ögonkirurgi.   

De volontärer som arbetar ombord betalar själva för mat, boende och resa. Under året kommer ett tjugotal svenskar att delta, men för tillfället finns bara två på plats i uppstarten med arbetet.   

– Det känns fantastiskt att vi nu har anlänt till Guinea och påbörjat den viktiga uppgiften att ge så många som möjligt hjälp och tillgång till god sjukvård. Vi har sett ett stort intresse från svenska volontärer och vi hoppas att ännu fler vill engagera sig i det här betydelsefulla och livsomvälvande arbetet, säger Tomas Fransson, Sverigechef för Mercy ships, i ett pressmeddelande. 

Guinea har 12 miljoner invånare och endast en läkare per 10 000 personer. Med en stor mineralförmögenhet är det potentiellt ett av Afrikas rikaste länder, men dess folk är bland de fattigaste. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062