23948sdkhjf

Biovica stärker ledningen

Bioteknikbolaget värvar Wing Cheng till att leda arbetet inom market access och kvalitetssäkring.

Biovica har rekryterat Wing Cheng som för att leda abetet inom market access och kvalitetssäkring för bolagets produkt Divitum och han kommer att vara en del av ledningsgruppen. Han har en doktorsexamen i klinisk immunologi från Uppsala universitet. Närmast kommer Wing Cheng från Thermo fisher. Wing har även nationell och europeisk myndighetsbakgrund från TLV, Läkemedelsverket, EMA och Europeiska kommissionen.

– Divitum kommer att göra stor skillnad för världens cancerpatienter och är väl positionerat för de allt mer skräddaskydda läkemedelsbehandlingarna inom området. Jag ser verkligen fram emot att bidra till den fortsatta kommersialiseringen av Divitum och realisera den stora potential som bolagets produkter har, säger Wing Cheng i ett pressmeddelande.

Bolaget utvecklar och kommersialiserar blodbaserade biomarkörer i syfte att utvärdera effekten av cancerbehandlingar. Divitum-teknologin mäter celltillväxthastighet och har i kliniska studier visat på att tidigt kunna ge svar på om behandlingen är effektiv.

– Jag är mycket glad för att Wing Cheng förstärker ett redan starkt team. Wings erfarenhet och kompetens inom market access-området kommer att tillföra stort värde för Biovica, kommenterar Anders Rylander, vd på Biovica international.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094