23948sdkhjf

Ny ordförande och utökad styrelse

Då nuvarande ordförande Jan-Eric Österlund avgår föreslås Ulf Jungnelius ta över klubban i Isofol medical. Dessutom ska styrelsen växa med tre ledamöter till.

Isofols nuvarande ordförande, Jan-Eric Österlund, avgår på grund av personliga skäl. Jan-Eric har varit ordförande sedan 2012. Under den tiden har bolaget gått från att vara ett forskningsbolag till att vara i sen kliniska fas med fokus på kolorektal cancer.

– Jan-Eric har varit vår ordförande sedan 2012. Han har bidragit väsentligt till Isofols framsteg från ett litet utvecklingsbolag till ett fullfjädrat bolag i sen klinisk fas. Jag vill verkligen tacka för det viktiga arbete Jan-Eric har gjort och betonar att han var instrumentell i att ta Isofol till Nasdaq First north premier, vilket har gett oss möjligheten att arbeta mot en framgångsrik utveckling och kommersialisering av arfolitixorin, kommenterar Bengt Gustavsson, grundare och styrelseledamot.

Bolaget är nu redo att starta sin registreringsgrundande fas III-studie med kandidaten arfolitixorin och har även påbörjat en förberedande kommersialiseringsprocess. Med detta i åtanke har valberedningen föreslagit Ulf Jungnelius som ny ordförande och Paula Boultbee, Anders Vedin och Magnus Björsne som nya ledamöter i styrelsen.

Ulf Jungnelius har varit styrelseledamot i Isofol sedan 2010 och har verkat som bolagets kliniska och regulatoriska expert. Han har haft ledande befattningar på bland annat Takeda, Pfizer och Eli lily och han har haft en nyckelroll vid klinisk utveckling och marknadsgodkännande av en rad läkemedel.

– Som ny styrelseordförande i Isofol medical, där bolaget nu går in i sen klinisk fas, ser jag fram emot att fortsätta förbereda bolaget för de utmaningar det innebär att genomföra en registreringsstudie inom ett så stort onkologiskt område som kolorektal cancer. Jag kommer även aktivt stödja ledningen i resan för att öka kunskapen om arfolitixorin, förbereda ett framtida marknadsgodkännande på de amerikanska och europeiska marknaderna samt att nå en kommersiell affär med ett läkemedelsbolag, kommenterar Ulf Jungnelius.

Paula Boultbees har kompetens inom global kommersialiseringsplanering, pre-launch-förberedelser och stora lanseringsinitiativ för läkemedel och hon har medverkat till att introducera och stödja flera stora varumärken. Hon är för närvarande marknadschef på Oncopeptides.

Anders Vedin ledde Astras forskning, utveckling och strategiska marknadsaktiviteter inom kardiologi och gastrointestinala områden fram till 1998, då han utnämndes till professor i industriell ekonomi på Chalmers. Sedan 2002 har Anders varit aktiv inom life science som uppfinnare eller rådgivare till olika bolag och myndigheter.

Magnus Björsne har varit verksam inom affärsutveckling på Astrazeneca sedan 2006. Magnus har varit ansvarig för affärsutvecklingsgruppen på Astra i Göteborg. Sedan 2014 driver han Astras Bioventurehub.

Bolaget håller en extra bolagsstämma 10 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079