23948sdkhjf

Aleris säljer sin primärvård

Bolaget ska renodla sin sjukvårdsverksamhet och säljer affärsområde primärvård. 107 000 listade patienter ingår.

Som ett led i arbetet med att renodla sin svenska sjukvårdsverksamhet säljer Aleris sitt affärsområde primärvård till vårdbolaget Lideta. Förvärvet förutsätter godkännande från Konkurrensverket samt Stockholms läns landsting och region Uppsala.

Försäljningen omfattar totalt elva vårdcentraler i Stockholmsområdet och Uppsala samt tre enheter inom primärvårdsrehab i Stockholmsområdet. Verksamheterna som nu säljs har 107 000 listade patienter, motsvarande 275 heltidsmedarbetare och beräknas 2018 omsätta 325 miljoner kronor.

– Med försäljningen fortsätter Aleris renodlingen mot områden där vi kan ta ledande positioner. Aleris primärvård finns i attraktiva lägen, har en stabil utveckling när det gäller antalet listade patienter och har implementerat digitala tjänster samtidigt som vi under flera år sett ökad patientnöjdhet. Med Lideta som ägare kan denna goda utveckling fortsätta, säger Jan Hörnström, vice divisionschef Aleris primärvård/rehab och diagnostik.

Aleris bedriver sjukvård i Sverige, Norge och Danmark. I Norge och Danmark erbjuder Aleris ingen primärvård, vilket gör att förutsättningarna för samordning och gemensam tjänsteutveckling mellan länderna saknas. De två primärvårdsenheter som Aleris driver i Bollnäs och Voxnadalen berörs inte av försäljningen utan kommer att finnas kvar inom Aleris. Dessa vårdcentraler driver Aleris på uppdrag av Region Gävleborg.

I oktober meddelade bolaget att de säljer sin omsorgsverksamhet till Ambea för att helt fokusera på sjukvård. Avyttringen gällede totalt 305 verksamheter med närmare 6000 anställda i Sverige, Norge och Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063