23948sdkhjf

Efter vd-bytet: Nytt bakslag för Axfoods apotek

Apohem får inte sälja läkemedel. ”Det man kopplar till apoteksverksamhet”.

I augusti kunde Fri Köpenskap berätta att nätapoket Apohem som delvis ägs av Axfood blev av med sin vd. Orsaken hette att ledningen och Apohems dåvarande vd Henrik Patzer hade olika syn på företagets framtid. Nu kommer nästa smäll när Apohem omedelbart förbjuds att stoppa försäljningen av receptfria läkemedel. Förbudet gäller enligt nyhetsbyrån Sirén omedelbart och fram tills dess att Läkemedelsverket beslutat annat.

– Vi stoppade försäljningen för ett par dagar sedan. Det berör 350 av 5 000 produkter, berättar tillförordnad vd Johan Bergenheim för Fri Köpenskap.

Hur allvarligt är detta?

– Läkemedel är ju det man kopplar till apoteksverksamhet så det är naturligtvis viktig försäljning. Men orsaken till att vi tvingats stoppa försäljningen är att vi inte kan erbjuda receptbelagda läkemedel också. Ambitionen är att tillståndet ska finnas på plats innan årsskiftet.

De receptfria produkterna har sålts sedan nätapotekets lansering i juni.

– Vi var för tidiga i lanseringen och det beklagar vi så klart. Tillsvidare har vi tvingats ta ned våra receptfria läkemedel från sajten och i dagsläget kan vi bara erbjuda apoteksnära produkter.

Kan det bli tal om vite?

– Det är inget vi har fått någon vetskap om i dagsläget men vi håller en tät dialog med Läkemedelsverket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156