23948sdkhjf

Lucka 1 – vem döljer sig här?

Det lackar mot jul och det vill vi på Life Science Sweden uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad människor i branschen har på sin önskelista, vem de vill komma i kontakt med och vilka förhoppningar som finns inför nästa år.

Först ut är redaktionen för Life Science Sweden. Redaktionen består av Mikael Mildén, Hanna Brodda och Lisa von Garrelts. Här svarar de tillsammans i julkalenderns första lucka.

Samverkan är framtiden, så vem eller vilka önskar ni ska höra av sig till er under 2019?

– Nobelförsamlingen får gärna höra av sig någon timme innan de tar plats på Karolinska institutet inför världspressens mikrofoner och kameror den första måndagen i oktober… Det vore fint att vara den första som får tag på Nobelpristagarna. Om inte Nobelförsamlingen har tid att slå oss en signal vill vi gärna att de nya ministrarna med ansvar för forskning, hälsa och sjukvård och näringsliv hör av sig till oss med nyheter och för långa intervjuer, så fort de får statsrådsuppdraget.

Vad önskar ni er i julklapp inför det kommande året?

– Just i skrivande stund önskar vi oss faktiskt mest av allt att det ska finnas en regering på plats över huvud taget.

Efter smällkarameller och nyårsbloss - vad blir största förändringen för människorna i vården 2019?

– Vi tror att Sverige under 2019 tar stora kliv inom digitala IT-system och att stunden då alla vårdgivares journalsystem äntligen talar samma språk är nära. Vi tror även att immuterapin kommer att göra nya landvinningar och bli tillgänglig för allt fler patienter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096