23948sdkhjf

Sjökvist Saers slutar på APL

En naturlig utveckling då företaget går in i ny fas, uppger styrelsen.

Efter 16 år som chef slutar nu Eva Sjökvist Saers på APL.  Eva Sjökvist Saers har bland annat ansvarat för att göra organisationen till ett företag och anpassa verksamheten efter omregleringen av apoteksmarknaden, vilket bland annat inneburit att utveckla nya affärsområden.

APL står nu inför nya utmaningar som bland annat innebär en period av investeringar i befintliga produktionsenheter och konsolidering av verksamheten. APL: styrelse och Eva Sjökvist Saers har kommit överens omhon ska sluta som vd. I ett pressmeddelande till redaktionen säger styrelseordförande Johan Assarsson att det är "naturligt" att en ny vd får ta över och leda APL i denna nya fas.

–  Jag vill tacka Eva för de värdefulla insatser hon gjort som vd för APL under många år, fortsätter han.

Eva Sjökvist Saers uttalar sig också i samma pressmeddelande och säger att hon trivts på jobbet.

–  Det har varit mycket spännande att leda APL i förändringsresan. APL har ett viktigt uppdrag att bidra med läkemedel som förbättrar och räddar liv. Det finns en gedigen kompetens inom APL, som också erbjuds till företag inom life science. Det har varit stimulerande att gå till jobbet varje dag och det bästa har varit samarbetet med kollegor, såväl inom APL som i branschen, säger Eva Sjökvist Saers.

Ulf Skough, marknadsdirektör APL, går in som tf vd från måndagen den 14 januari. Eva Sjökvist Saers är också vice ordförande i Swedenbios styrelse.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126