23948sdkhjf

Han blir direktör för Karolinska

Regionstyrelsen har idag beslutat att specialistläkare Björn Zoëga blir nya sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset.

Regionstyrelsen har idag beslutat att tillsätta Björn Zoëga som direktör för Karolinska Universitetssjukhuset.

– Jag är glad och ser fram emot att denna kompetenta person kan börja sitt uppdrag här i Region Stockholm. Björn Zoëga har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvård såväl på olika positioner i Sverige som internationellt. Detta kommer att bli mycket bra för både utveckling i verksamheterna och för invånare och ytterst patienter i Region Stockholm, säger regiondirektör Carina Lundberg Uudelepp efter regionstyrelsens beslut, i ett pressmeddelande.

Björn Zoëga är specialist i ortopedisk kirurgi och arbetar idag som vd för GHP Stockholm Spine Center, GHP Göteborg Spine Center samt är medicinskt ansvarig för koncernen GHP Specialty Care. Under åren 2008-2013 var han chef för Islands universitetssjukhus Landspitali Haskolasjukrahus. En post som han lämnade i protest när Isländska staten inte höjde sjukhuset buget trots stora påtryckningar.

Han har tidigare haft flera chefspositioner inom ortopedi och ryggkirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, bland annat som klinikchef.

– Jag är både stolt och glad över att jag får möjligheten att leda Karolinska universitetssjukhuset. Här finns kompetens i världsklass, fantastiskt fina resultat för väldigt många patienter samtidigt som jag förstår att det också finns utmaningar att arbeta med eftersom verksamheten i Solna är nyinflyttad och verksamheten i Huddinge är under ombyggnation, säger Björn Zoëga i en kommentar.

Tillträde som sjukhusdirektör sker under våren/försommaren.

– Jag är glad för att Björn Zoëga har valt att komma till Karolinska universitetssjukhuset. Han tillför mycket kompetens med sina långa erfarenhet inom hälso- och sjukvård och har ett omvittnat gott ledarskap. Detta kommer bli bra för den fortsatta utvecklingen av Karolinska. Vi i styrelsen är mycket glada att Annika Tibell tog på sig uppdraget som tf sjukhusdirektör och hon fortsätter i den rollen fram till att Björn börjar, kommenterar Håkan Sörman, styrelseordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125