23948sdkhjf

Cambio får ny huvudägare

Investmentbolag förvärvar samtliga aktier från tidigare huvudägaren.

Det är investmentbolaget Investcorp som nu träffat en överenskommelse med Cambio healthcare systems om att förvärva samtliga aktier från Valedo Partners Fund II. Valedo investerade i Cambio 2012.

Investcorp grundades 1982 och är idag ett globalt ledande investmentbolag med 400 medarbetare i Europa och övriga världen. Bolaget fokuserar på investeringsmöjligheter i medelstora företag. Som en del i portföljen återfinns teknik- och mjukvarubolag och närmare 10 % har investerats inom healthcare.

Bolagets tidigare investeringar i nordiska teknikföretag inkluderar Abax, en ledande utvecklare och leverantör av fordonsspårningsteknik med huvudkontor i Norge. Coresec, en ledande leverantör av infrastruktur- och säkerhetstjänster i Sverige samt Asiakastieto, Finlands ledande leverantör av affärs- och kreditinformation som Investcorp tog till Helsingforsbörsen 2015.

– Vi är mycket glada över att ha hittat en partner i Investcorp, inte minst för deras erkända expertis att vidareutveckla teknik- och mjukvaruföretag och deras ambition inom e-hälsoområdet. Detta i kombination med bolagets trovärdighet i att skapa långsiktiga värden i sina investeringar kommer att stödja Cambios fortsatta utveckling framåt. Att våra grundare samt övriga nyckelpersoner fortsatt investerar en betydande andel i bolaget ger kraft och stabilitet och vi ser nu fram emot att fortsätta Cambios tillväxtresa med stöd av Investcorp, säger Peter Gille, vd Cambio healthcare systems i ett pressmeddelande.

Cambio har växt snabbt de senaste åren och har idag cirka 600 medarbetare. På bolagets hemsida framgår att de just nu söker 100 nya medarbetar inom systemutveckling. Kunderna finns framför allt i Sverige, Danmark och England. Totalt har bolagets mjukvarusystem drygt 150 000 användare. Styrelseordförande i bolaget är tidigare statsminister Göran Persson.

– Cambios marknadsposition och tillväxtpotential gör detta till en attraktiv investeringsmöjlighet för Investcorp, kommenterar Daniel Lopez-Cruz, head of european private equity på Investcorp.

Affären förutsätter godkännande från Konkurrensmyndigheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078