23948sdkhjf

Vd-byte på Cross ska stärka marknadssidan

Lundabaserade medicinteknikbolaget Cross Technology Solutions rekryterar Titti Lundgren som ny vd.

Cross utvecklar e-hälsoplattformen Lifepod för distansmonitorering av patienter med kroniska tillstånd eller andra behov som behöver följas löpande. Nu har företagets grundare och nuvarande vd Thomas Bergqwist tillsammans med styrelsen beslutat att tillsätta en marknadsorienterad vd.

Valet har fallit på Titti Lundgren, medgrundare av medtechbolaget Coala Life, ett företag inriktat på hjärtdiagnostik och digital hälsa. Hon har även erfarenhet från bland annat koncernledningen på Nobia, som nordisk vd på SSL Healthcare och som vd för Scholl i Norden.

– Cross står inför en stark tillväxtfas och förstärker den delen av bolaget som handlar just om marknad och försäljning, säger Thomas Wiklund, styrelseordförande på Cross, i ett pressmeddelande.

Thomas Bergqwist blir kvar i bolaget som produktägare kommer fortsättningsvis att fokusera på produktutveckling inför den planerade expansionen i Sverige och internationellt.

Titti Lundgren tillträder i januari 2022.

– Det ska bli fantastiskt kul att få bygga Cross till ett globalt medtech-bolag där mina tidigare erfarenheter kommer vara till nytta. Med disruptiv teknik hjälper vi patienter och möjliggör för vården att ge rätt vård vid rätt tid till rätt patient, säger hon i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11