23948sdkhjf

Anna Kinberg Batra tar plats i Carasents styrelse

Blir styrelseledamot för Carasent, som äger svenska e-hälsoföretaget Evimeria.

Anna Kinberg Batra har valts in som ny ledamot i styrelsen för norska Carasent. 
Hon tar med sig erfarenheter från olika politiska uppdrag, bland annat som partiledare för Moderaterna, M, mellan 2015-2017. Hon var tidigare ordförande för finansutskottet och EU-nämnden, sakkunnig i statsrådsberedningen samt ledare för Moderaternas första kontor i Europaparlamentet.

Anna Kinberg Batra har dessutom haft olika lokala och regionala uppdrag i Nacka, Stockholms Stad och Stockholms läns landsting/Region Stockholm.

Om man tittar utanför politikens värld har hon bland annat varit informationschef på Stockholms Handelskammare, projektledare på Universum och Prime samt ledamot i styrelserna för Avanza pension och Collector Bank. 

I dagsläget är Anna Kinberg Batra föreläsare, moderator, krönikör och författare, rådgivare till företagsledningar samt har styrelseuppdrag i Swedish Space Corporation, Soltech Energy och SJR. Hon ansvarar dessutom för den statliga utredningen om digitala betalningar.

Carasent är ett norskt bolag som äger det svenska e-hälsobolaget Evimeria.

– Svensk sjukvård är under stort tryck, vilket blivit tydligt inte minst under coronapandemin. Vi är ett av världens mest digitaliserade länder och ett av de länder som lägger flest resurser på vård, men ligger samtidigt i botten i OECD i andelen läkartid per patient. Att använda digitaliseringens möjligheter bättre i sjukvården kan därför ge stora effekter i tillgänglighet och kvalitet, vilket Sverige är i akut behov av och där politiken och näringslivet behöver bättre utbyte med varandra, kommenterar Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112