23948sdkhjf

Senzagen tar klivet till Kina 

Startar samarbete för att etablera lokala nätverk i landet.

Nu startar Senzagen ett samarbete med Guangzhou Chn-Alternative biotechnology, CHNALT, som är en av de stora aktörerna inom alternativa, djurfria testmetoder i Kina. Målet är att Senzagen ska kunna etablera nätverk för att ligga i startgroparna när den kinesiska marknaden tar steget över till djurfria metoder, något som branschen på förväntar sig ska ske på sikt. 

Detta är i linje med Senzagens strategi att etablera samarbeten på marknader där förbud mot djurförsök är på väg, eller redan genomfört. I Kina är djurtester fortfarande obligatoriskt när man testar olika substanser, men en förändring kan vara på väg. 

– Vi ser fram emot att driva förändringen inom branschen och akademin tillsammans med Senzagen. Vår ambition är att alternativa testmetoder ska bli accepterade inom kemikalie- och kosmetikabranschen i Kina. Vi är övertygade om att Gard, som nästa generations genombaserade testmetod, kommer att bli ett kvalitetsverktyg för forskning och utveckling av säkrare, allergifria produkter, säger Shu-jun Cheng, vd för CHNALT, i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078