23948sdkhjf

Cancerbolaget studieklart – men finansieringen haltar

Malmöbaserade WntResearch är klara för att inleda sin fas II-studie. Men ännu är finansieringen inte säkrad. ”Vi ser över finansieringen”, säger bolagets vd.

WntResearch meddelar att läkemedelsmyndigheten i Spanien har godkänt bolagets ansökan av den kliniska fas II-studien. Godkännandet innebär att bolaget nu startar den kliniska prövningen med läkemedelskandidaten Foxy-5 i patienter med tjocktarmscancer.

När inleds rekryteringen till fas II-studien?

– Myndigheternas beslut har skickats till våra kontrakterade kliniska partners med besked att rekrytering kan startas, säger vd Peter Morsing.

Då fas II-studien med läkemedelskandidaten Foxy-5 planeras genomföras i två länder, Spanien och Nederländerna, behövde studieprotokollet harmoniseras till respektive lands beslutsprocesser och behandlingsrutiner. Efter synpunkter från den nederländska etiska kommittén lämnade bolaget därför den 31 december 2018 in en komplettering till den ursprungliga spanska ansökningen, vilken nu blivit godkänd av läkemedelsmyndigheten i Spanien.

Kommer studien att löpa parallellt i Spanien och Nederländerna?

– Nej, vi inväntar inte besked från Nederländerna, säger Peter Morsing.

När de första resultaten förväntas komma har bolaget ännu inte kommunicerat. Under hösten emitterade bolaget teckningsoptioner, men utnyttjandegraden var låg och  bolaget tillfördes 2 miljoner kronor, vilket inte tillräckligt för att finansiera fas II-studien.

– Som vi meddelat i tidigare så ser vi över vår finansiering av studien. Eftersom en fulltecknad TO3 var en förutsättning för att genomföra studien så har vi för närvarande inte full finansiering.

Bolaget har patentsökt syntetiska peptider varav en i djurmodeller har visat sig radikalt hämma metastasering av cancer. WntResearch arbetar för att forskningen skall resultera i nya läkemedel mot tumörspridning.

WntResearch handlas på Spotlight Stock Market och där välkomnades studiebeskedet med en stigande kurs.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094