23948sdkhjf

Abbott och Novo Nordisk i diabetessamarbete

Bolagens produkter ska börja tala med varandra för att skapa en integrerad digital lösning för diabetiker som använder insulin.

Abbott och Novo Nordisk inleder ett samarbete för att erbjuda en integrerad digital lösning för diabetiker som använder insulin. Samarbetet ska möjliggöra informationsdelning mellan Novo Nordisks uppkopplade insulinpennor och digitala hälsoverktyg som är kompatibla med Abbotts så kallade Freestyle libres produkter. Detta system mäter glukosnivåer genom en sensor som fästs på baksidan av överarmen. Dessa data kan registreras i en app där användaren kan se aktuellt b-glukosvärde, 8-timmars historik och hur värdet förändras kontinuerligt.

Integrering av produkterna gör det möjligt för vårdpersonal, vårdgivare och personer med diabetes att få överblick från glukosmätaren och insulinpennan samtidigt, vilket stärker beslutsunderlaget för behandling och skapar möjligheter för mer konstruktiva möten gällande hälsoutfall.

– Brist på pålitlig information är en stor källa till frustration hos många personer med diabetes och deras läkare. Våra uppkopplade insulinpennor och samarbeten med aktörer som Abbott kommer ge professionen en bättre förståelse för patienters individuella diabeteshantering, samt kan stärka patientens förtroendet för sin behandling, säger Anders Dyhr Toft, Corporate Vice President, Commercial Innovation, Novo Nordisk i ett pressmeddelande.

Planen är att den integrerade lösningen ska finnas tillgänglig för patienter inom kort.

– Diabetes är en väldigt tidskrävande sjukdom att hantera. Personer med diabetes måste dagligen fatta många beslut gällande deras glukosmätning, näring, insulin och medicinering. Informationsdelning mellan Nov0 Nordisks uppkopplade insulinpennor med våra digitala hälsoverktyg hjälper till att eliminera vardagliga hinder och möjliggör en enklare och mer hälsosam vardag, säger Jared Watkin, Senior Vice President, Diabetes Care, Abbott, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094