23948sdkhjf

Föreslås bli Biovicas nya ordförande

Lars Holmqvist är föreslagen som ny ordförande för bioteknikbolaget.

Då nuvarande ordförande Göran Brorsson önskar minskad arbetsbörda är Lars Holmqvist föreslagen till att väljas som ny ordförande vid en extra bolagsstämma i mars.

Lars Holmqvist är en större aktieägare och känner bolaget väl som medlem i Biovicas advisory board sedan 2018.

Han har under de senaste åren verkat som senior advisor life science för Bain capital private equity. Han har tidigare även innehaft ledande internationella befattningar inom läkemedel och medicinteknikföretag såsom Applied biosystems, Medtronic Europe sarl, Boston scientific Europe och pharmacia.

Bland övriga styrelseuppdrag är Lars Holmqvist i dagsläget engagerad som styrelseledamot i Lundbeck Fonden, H Lundbeck, ALK-Abelló, Tecan, Vitrolife och BPL.

– Jag vill först och främst tacka Göran Brorsson för hans stora engagemang och värdefulla insatser under en period då Biovica har utvecklats mycket positivt. Om Göran varit med om att lägga grunden för vår förestående kommersialisering så kommer Lars Holmqvist i ordföranderollen att vara en mycket värdefull kraft i kommersialiseringsfasen. Lars tillför unik erfarenhet och ett fantastiskt internationellt nätverk och jag ser verkligen fram emot att vi tillsammans tar Divitum till marknaden och realiserar dess enorma potential för såväl aktieägare som för patienter och samhälle, säger Anders Rylander, vd på Biovica i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079