23948sdkhjf

Han ska stötta Nationella läkemedelslistan

Tidigare landstingsdirektören Anders Sylvan blir senior rådgivare för Nationella läkemedelslistan.

Läkaren Anders Sylvan är ny senior rådgivare i programmet för Nationella läkemedelslistan på e-hälsomyndigheten.

Under åren 2013 till 2018 var Anders Sylvan landstingsdirektör i Region Västerbotten och innan dess bland annat verksamhetschef på Kirurgcentrum i Umeå. I dag är han engagerad i Skandionkliniken i Uppsala, ett center för protonstrålning som drivs tillsammans av sju regioner. Dessa erfarenheter kommer att vara mycket användbara i arbetet med att bygga upp den Nationella läkemedelslistan menar e-hälsomyndighetens generaldirektör Janna Valik.

– Med sin bakgrund som läkare och chef tillför Anders kunskap om vad som verkligen fungerar i hälso- och sjukvården. Han har också ett brett kontaktnät i vårdsverige och blir en viktig länk till vård och apotek i arbetet med att bygga upp Nationella läkemedelslistan, säger Janna Valik, generaldirektör på eHälsomyndigheten i en kommentar.

Om Nationella läkemedelslistan

I juni 2018 beslutade riksdagen om lagen om Nationell läkemedelslista och e-hälsomyndigheten fick i uppdrag av regeringen att utveckla Nationella läkemedelslistan.

Den nya lagen börjar gälla den 1 juni 2020. Då ska e-hälsomyndigheten vara klar med den tekniska lösningen och det ska vara möjligt för vård och apotek att ansluta sig. Två år senare, den 1 juni 2022, ska samtliga vård- och apoteksaktörer ha anslutit sina system till Nationella läkemedelslistan.

Nationella läkemedelslistan blir en rikstäckande informationskälla som ska ge vården, omsorgen, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel och andra varor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095